Aurelian ANDREI s-a născut la data de 28 martie 1970 la Bucureşti. A absolvit Academia de Arte "G. Enescu" din Iaşi în 1995 făcând parte din aceiaşi promoţie de absolvenţi universitari cu specialitatea chitară clasică alături de fratele său Constantin.

     Actualmente este profesor de chitară clasică la Liceul de Muzică "D. Lipatti" din Bucureşti.

     A participat la majoritatea ediţiilor Festivalului de Chitara clasică de la Sinaia, obţinând trei premii, cel mai important fiind cel din 1988, locul I la muzică de cameră în duo cu Constantin ANDREI.

     Îmbraţişând formula de duo, susţine împreună cu acesta recitaluri pe scenele următoarelor instituţii: Ateneul Român, Filarmonicile din Cluj, Iaşi, Botoşani, Craiova, Piatra-Neamţ (cu ocazia "Vacanţelor Muzicale") şi Castelul Corvineştilor din Hunedoara.

     Are imprimări la Radio Bucureşti (cardex) şi Televiziune. Din 1993 a participat la cursurile de master-class ale chitariştilor Costas Cotsiolis, John W. Duarte, M. Sadanowsky, Claire Stancu-Deleure şi de asemenea ale cvartetului de chitare din Champagne-Ardennes (Franţa).

     Adrian ANDREI s-a născut la 19 ianuarie 1977 la Bucureşti, a urmat cursurile Liceului de Muzică "D. Lipatti" din Bucureşti între anii 1991-1995. Tot în acea perioadă a început să compună primele lucrări pentru chitară solo. Între anii 1996-2001, a urmat cursurile Academiei de Muzică "Gh. Dima" din Cluj-Napoca...
 Pagina anterioară  Pagina următoare 
 
Copyright © 2005 by Constantin ANDREI