rio-ul  de  chitare  are  īn  componenţă pe  fraţii  Constantin,  Aurelian şi
Adrian ANDREI.
     Cei trei chitarişti sunt cei mai importanţi interpreţi ai acestui instrument din Romānia (şi nu numai); īn acest sens amintim numeroasele recitaluri pe care le-au susţinut alături de chitarişti celebri din alte ţări.

     Constantin ANDREI s-a născut la 13 iunie 1966 la Bucureşti. Este absolvent al Academiei de Arte "G. Enescu" din Iaşi, promoţia 1995.

     Īn prezent este Conf. Universitar Doctor la catedra de chitară a Academiei de Muzică "Gh. Dima" din Cluj-Napoca şi la Facultatea de Muzică din Piatra-Neamţ. Are un palmares bogat, participānd la diverse manifestări artistice atāt īn ţară cāt şi peste hotare, cum ar fi Festivalul de Chitară clasică de la Sinaia (1983 - 1990) sau Primăvara Muzicală de la Praga (1990).

     A cāntat ca solist sub bagheta dirijorilor: Horia Andreescu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Peter Sbārcea şi Robert Houlihan. Īn anul 2000, alături de fraţii săi Aurelian şi Adrian, formează Trio-ul de chitare susţinānd numeroase recitaluri pe scenele celor mai importante instituţii din ţară. Numele său mai este legat şi de īnfinţarea la Cluj-Napoca, a primului Festivalului Internaţional de Chitară Clasică (2003) al cărui iniţiator şi Director artistic este.

     Īncepānd cu anul 2003 este invitat pentru a susţine cursuri de măiestrie şi recitaluri la Castres-Franţa.
Pagina următoare 
 
Copyright © 2005 by Constantin ANDREI