... Trio ANDREI şi "Liutaria" s-au armonizat cu succes spre a pune în evidenţă îmbinarea logicii stricte de compoziţie polifonică cu libertatea fanteziei creatoare.

Michaela BOCU, 6 aprilie 2005

Adevărul de Cluj

     Trio ANDREI - se constituie într-o formaţie a cărei unicitate structurală şi interpretativă o plasează în vârful ansamblurilor camerale româneşti... Afirmaţia noastră este motivată nu numai prin originalitatea timbrală a ansamblului ci şi prin calitatea mesajelor, sensibil exprimate în orice limbaj muzical. Trio ANDREI are o ţinută artisică de nivel ridicat. Tocmai de aceea succesele avute pe scenele de la Ateneul Român, Filarmonicile din Cluj, Satu-Mare, Bistriţa, Oradea, Piatra-Neamţ şi Castelul Corvineştilor din Hunedoara, spun multe despre valoarea unui ansamblu de prestigiu.

Emiliu DRAGEA, 27 februarie 2001

     ... cei trei maeştri de chitară clasică de la Trio ANDREI, Constantin, Aurelian şi Adrian, fraţi şi profesori universitari... laureaţi la festivaluri de chitară clasică din ţară, sunt invitaţi în permanenţă pentru a susţine recitaluri, foşti "ucenici" la maeştri ai acestui instrument ca J. Duarte, P. Marquez sau participanţi la cursurile de măiestrie ale cvartetului de chitare din Champagne Ardene (Franţa), sunt apreciaţi ca făcând parte din elita instrumentiştilor de gen din ţară.

Mihai BLEDEA
 Pagina anterioară  Pagina următoare 
 
Copyright © 2005 by Constantin ANDREI