De asemenea a organizat cursuri de măiestrie īn cadrul Academiei de Muzica "Gh. DIMA" din Cluj-Napoca, cursuri susţinute de Claire STANCU-DELERUE īn 1997 şi Roland MUELLER īn 1999.

     Īn 1995 i se acordă īn cadrul Festivalului Internaţional de Chitară Clasică de la Sinaia titlul de "Membru de onoare al Fundaţiei Romāne de Chitară" pentru merite deosebite īn promovarea chitarei şi a repertoriului ei īn Romānia.

     Īn anul universitar 1995-1996 urmează īn cadrul Academiei de muzică "Gh. DIMA" din Cluj-Napoca un an de studii aprofundate.

     Din anul 1996 este membru īn juriile Festivalurilor Internaţionale de Chitară Clasică de la Sinaia şi Craiova, precum şi al celor de la Iaşi şi Alba-Iulia, iar din 2003 este Director artistic al Festivalului Naţional de Chitară de la Cluj-Napoca fiind şi iniţiatorul acestui festival.

     Īn aprilie şi octombrie 2003, este invitat la Castres, Albi şi Mazamet īn Franţa, pentru a susţine şase concerte şi două cursuri de Master Class la Şcoala Naţională de Muzică şi Dans din Castres şi Albi.
     Īn 30 Aprilie 2004 īşi susţine Teza de Doctorat cu titlul:
Renaşterea şi Barocul Muzical
- Epoci ale lăutei şi chitarei -
- Transcrierea pieselor vocale şi de dans de la lăută la chitară -
     Este primul chitarist romān care obţine titlul de Doctor īn Muzică.
     In anul 2006 este invitat la Institut fur Musik Osnabruck din Germania pentru a susţine două recitaluri şi cursuri de maiestrie.
 Pagina anterioară 
 
Copyright © 2005 by Constantin ANDREI