ăscut la data de 13 Iunie 1966 la Bucureşti, Constantin ANDREI este absolvent al Academiei de Arte "George ENESCU" din Iaşi, la clasa Conf. Univ. M. BABII, făcând parte din prima promoţie (1995) de absolvenţi universitari cu specializarea chitară clasică din România.

     Actualmente este Conf. Univ. Dr. la catedra de chitară a Academiei de Muzică "Gh. DIMA" din Cluj-Napoca şi la Facultatea de Muzică din Piatra Neamţ

     A participat la majoritatea ediţiilor Festivalului Internaţional de Chitară Clasică de la Sinaia, unde a obţinut numeroase distincţii, dintre care amintim: în 1984 - Premiul I ca solist şi Premiul II la secţiunea muzică de cameră; în 1985 - Premiul II; în 1986 - Premiul III şi Premiul II la muzică de cameră pentru interpretarea celebrului Concert din Aranjuez de J. Rodrigo; în 1988 cucereşte Marele Trofeu Sinaia 1988, iar la muzică de cameră obţine Premiul I în duo cu fratele său Aurelian ANDREI.

     A susţinut numeroase recitaluri solo, precum şi în formulele de duo vioară-chitară, flaut-chitară, iar din 2000 este membru al Trio-ului de chitare ANDREI, având în componenţă pe Adrian şi Aurelian ANDREI.

     În mai 1990 a fost invitat să participe la Festivalul Internaţional "Primăvara muzicală" de la Praga, unde susţine două recitaluri; tot în acelaşi an este răsplătit cu Marele Premiu la prima ediţie a Festivalului de Chitară Clasică de la Costineşti.

     Numele său este legat de realizarea unei prime audiţii absolute, cea a Concertului pentru chitară şi orchestră de Dumitru CAPOIANU, prezentat mai întâi la Filarmonica Tărgu-Mureş, în 21.04.1989, sub bagheta lui Horia ANDREESCU, iar apoi sub cea a dirijorilor Ilarion IONESCU-GALAŢI, Petre SBÂRCEA...
Pagina următoare 
 
Copyright © 2005 by Constantin ANDREI